Vreemdelingenrecht

Het vreemdelingenrecht is een specialistisch onderdeel van het bestuursrecht. Het centrale onderwerp binnen het vreemdelingenrecht is het verblijfsrecht van een vreemdeling in Nederland. Oftewel: de vraag of een vreemdeling rechtmatig in Nederland mag verblijven.

Vreemdelingenrecht advocaat

Probleem met de IND?

Advocaat nodig?

Voorbeelden uit de praktijk

berichten

3 advocaten
Geen gefinancierde rechtsbijstand meer bij afwijzing van een visum kort verblijf
De Raad voor Rechtsbijstand heeft volkomen onverwacht besloten per 1 april 2018 geen toevoegingen meer te verstrekken in zaken waarin bezwaar op beroep is ingesteld tegen de weigering om een persoon een visum kort verblijf te verlenen. 3 Advocaten zet grote vraagtekens bij deze ontwikkeling en zet de zaken voor u op een rij.
bestuursrecht_400
Rechtbank: IND moet beroep op verblijfsrecht alsnog behandelen

In een zaak van mr. Verweij heeft de rechtbank Utrecht besloten dat met de verstrekking van een EU-document aan een vader van 2 Nederlandse kinderen op grond van het arrest Chavez-Vilchez de zaak niet is afgedaan en de IND opgedragen opnieuw…

Verblijfsvergunning en verblijfsrecht

Rechtmatig verblijf kan op vele manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld op grond van studie of werk, maar ook in verband met verblijf bij familie of bij een partner.

3 Advocaten helpt bij het doen van een aanvraag voor een verblijfsvergunning en bij een TEV-procedure. In een eerste adviesgesprek leggen we uit wat de kansen op verblijfsrecht in Nederland zijn en nemen we stap voor stap de procedure met u door.

Ook adviseren we bedrijven die voor groepen werknemers een tijdelijke verblijfstitel nodig hebben.

Procederen

Wordt uw aanvraag voor een verblijfsvergunning afgewezen? Of wordt uw verblijfsvergunning ingetrokken? Dan kunnen wij bij alle rechtbanken in Nederland procederen. Indien nodig procederen wij zelfs tot aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

VREEMDELINGENRECHT ADVOCAAT AMERSFOORT

Wilt u een aanvraag voor verblijfsrecht indienen bij de IND? Of is uw aanvraag afgewezen en wilt u advies van een ervaren specialist? Neem dan contact op met een vreemdelingenrecht advocaat van 3 Advocaten in Amersfoort voor een kennismakingsgesprek.