Rijbewijs

Rondom het rijbewijs is er veel regelgeving, en kunnen veel geschillen ontstaan met de overheid. Zo kan de officier van justitie een rijbewijs invorderen, kan de (straf)rechter een ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorvoertuigen opleggen en kan het CBR verplichtingen opleggen in verband met het rijbewijs. De advocaten van 3 Advocaten zijn gespecialiseerd in het oplossen van dit soort problemen. Wij kennen de regelgeving, maar we kennen vooral de oplossingen.

berichten

rijbewijs3-e1485505919503
rijbewijs terug van politierechter
De politierechter van de rechtbank Midden Nederland heeft een cliënte van mr. Van Doleweerd veroordeld. Het rijbewijs, waar het de vrouw om te doen was, krijgt zij retour.
rijbewijs3-e1485505919503
CBR geeft rijbewijs terug na onzorgvuldig onderzoek
Na een succesvolle bezwaarprocedure heeft het CBR besloten tot teruggave van een rijbewijs dat waar de geldigheid van geschorst was. De desbetreffende man kon per direct weer aan het verkeer deelnemen.

Inhouding rijbewijs

Het innemen en inhouden van het rijbewijs is heel bekend: u hebt te hard gereden, of onder invloed van alcohol en drugs, en de politie neemt op straat direct uw rijbewijs in. U mag dan direct niet meer rijden. De officier van justitie neemt een beslissing over de duur van de inneming en bepaalt daarmee (in eerste instantie) hoe lang u niet meer mag rijden.

De advocaten van 3 Advocaten hebben al vele procedures gevoerd om het rijbewijs van hun cliënten weer terug te krijgen.

Meer over onze dienstverlening omtrent rijbewijzen treft u hier aan.

Invorderingsprocedure

Naast het strafrecht, kan ook het CBR uw rijbewijs ‘innemen’. Het gaat dan om de schorsing van de geldigheid van uw rijbewijs, de ongeldigverklaring van uw rijbewijs of de ongeschiktheid voor de houder van het rijbewijs. De procedures verschillen, maar het komt er allemaal op neer dat u voor een (langere) tijd niet mag deelnemen aan het verkeer.

De advocaten van 3 Advocaten procederen veel en vaak tegen het CBR. Wij kennen de procestactiek en -techniek van het CBR en hebben veel cliënten bijgestaan in het terugkrijgen van hun rijbewijs.

Meer over onze dienstverlening omtrent rijbewijzen treft u hier aan.