mr. J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

Geboren in Amersfoort, 1980.
Opgeleid in Utrecht.
Gespecialiseerd in het bestuursrecht en strafrecht.

Tijdens mijn studie Nederlands Recht in Utrecht dacht ik altijd dat ik rechter wilde worden. Na afronding van mijn studie ben ik aan de slag gegaan als Rechterlijk Ambtenaar In Opleiding. Al snel bleek mij dat ik de zittingszaal de mooiste plek vond, maar vooral om gelijk te krijgen – niet zozeer om partijen gelijk te geven. De keuze voor de advocatuur was toen snel gemaakt.

Na enkele jaren in Utrecht als advocaat gewerkt te hebben, besloot ik in 2009 de grote stap te wagen en een eigen kantoor op te richten. Vanaf dat moment kon ik mij niet alleen verder specialiseren in de rechtsgebieden van mijn interesse, maar kon ik ook mijn kantoor zo goed mogelijk optimaliseren om zo efficiënt voor onze cliënten op te kunnen treden.

Ons kantoor heeft een duidelijke focus op de overheid: dat onderwerpt blijft mij enorm fascineren. Daarbij heb ik het voordeel dat ik werkervaring heb opgedaan bij diverse gemeenten en een provincie. Ik heb dus ook van ‘de andere kant’ gezien – en geadviseerd – hoe de overheid omgaat met bepaalde zaken. Daarmee kan ik op dit moment nog steeds mijn voordeel doen voor mijn cliënten.