mr. C.R. (Kees) van Stokkum

+31 6 16 68 64 49

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst heb ik begin 2016 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Daarbij richt ik me nu op het bestuursrecht en het strafrecht.

Ik procedeer nu tegen de overheid, mijn vroegere werkgever. Ik merk dat ik hierdoor goed in staat ben om de besluitvorming van bestuursorganen te doorgronden. De verschillen met mijn vorige werk zijn groot. Als advocaat moet je tegelijkertijd flexibel, zorgvuldig en daadkrachtig zijn. In sommige procedures wordt binnen 24 uur een inhoudelijke reactie verwacht. Dan moet je er staan. Ik ben bijzonder blij dat ik de overstap gemaakt heb.

Wat je merkt in zowel het straf- en bestuursrecht, is dat de bureaucratie vaak over de burger heen kan walsen. De overheid heeft een grote voorsprong, zowel qua informatie, menskracht als bevoegdheden. Dit kan heel intimiderend zijn. Als advocaat kun je die onbalans gedeeltelijk wegnemen en weer wat rust creëren in het leven van cliënten. Dit is op zichzelf al een dankbare taak. Dit is ook één van de redenen waarom wij bij 3 Advocaten altijd bereid zijn om korte vragen van rechtzoekenden te beantwoorden. Als je het probleem van de cliënt uiteindelijk ook daadwerkelijk weet op te lossen, geeft dat veel positieve energie.

Ik ben verslaafd aan hardlopen. Oldskool, zonder oortjes, hartslagmeters of stappentellers. Het is voor mij de perfecte manier om mijn gedachten te ordenen en om even afstand te nemen van het werk. Dat lukt niet altijd: tijdens het rennen krijg ik vaak de beste ingevingen. Daarnaast hou ik van reizen, van goede LP’s en van uitgebreid koken en borrelen in het weekend.