strafrecht | bestuursrecht | vreemdelingenrecht

echte mensen. echte oplossingen.

Wanneer krijg je geen VOG?

Verklaring-Omtrent-GedragEen VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze verklaring wordt door het Ministerie van Justitie uitgegeven als bewijs dat er geen belemmeringen zijn voor het uitvoeren van een specifiek beroep of functie.

Wanneer krijg je geen VOG?

Wanneer je geen strafblad hebt, krijg je altijd een VOG.

Heb je wel een strafblad? Je krijgt geen Verklaring Omtrent Gedrag als de overtredingen op jouw strafblad en de reden van jouw VOG-aanvraag met elkaar te maken hebben.

Geen VOG gekregen?

Het kan voorkomen dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie van mening is dat er geen VOG afgegeven kan worden.

In dat geval krijg je altijd de mogelijkheid om de aanvraag toe te lichten en eventuele misverstanden uit de weg te ruimen.

Hoe eerder je een advocaat inschakelt, hoe meer kans op een succesvolle afloop.

Heb je te horen gekregen dat je eerst de aanvraag moet toelichten voordat er een beslissing wordt genomen? Roep dan direct de hulp in van een advocatenkantoor.

In dit stadium is het samen met een advocaat vaak nog goed mogelijk om toch een VOG te ontvangen. Hierbij is het nog niet nodig om een bezwaarschrift in te dienen.

CTA_Neem_direct_contact_op_button_200x50

VOG definitief afgewezen?

Is je aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag definitief geweigerd? Ook dan is het soms alsnog mogelijk om deze weigering teniet te doen.

Samen met de advocaat kun je een bezwaar indienen tegen de overheid.

En als dit bezwaar wordt afgewezen, dan is het zelfs nog mogelijk om in beroep te gaan.

Wij hebben veel ervaring met het bedenken en uitvoeren van een goede strategie zodat jouw VOG-aavraag alsnog tot een goed einde wordt gebracht.

De ervaren bestuursrecht advocaten van 3 Advocaten kennen de voorwaarden voor een succesvol bezwaar of beroep. In een kosteloos intakegesprek nemen we de mogelijkheden met je door. Zo krijg je snel inzicht in de kans om een geweigerde VOG alsnog te ontvangen.

Of lees:

CTA_Neem_direct_contact_op_button_200x50

mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

Mr J.J.D. van Doleweerd is in 2005 beëdigd als advocaat. Na enkele jaren in Utrecht als advocaat werkzaam te zijn geweest, is hij in 2009 in Amersfoort begonnen als één van de 3 Advocaten. De praktijk van mr. Van Doleweerd richt zich met name op zaken waarbij sancties opgelegd (kunnen) worden. Hij staat daarin particulieren en ondernemingen bij in zowel een strafrechtelijk als een bestuursrechtelijk traject bij. Meer over mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd »