strafrecht | bestuursrecht | vreemdelingenrecht

echte mensen. echte oplossingen.

Vrijspraak voor rijden met ongeldig rijbewijs

Rijbewijs NederlandDe politierechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft een Amersfoortse cliënt van mr. Van Doleweerd vrijgesproken van rijden met een ongeldig rijbewijs.

Ongeldig verklaard rijbewijs

De man werd staande gehouden nadat het CBR het rijbewijs van de man ongeldig had verklaard. De officier van justitie hield de rechter voor dat het dossier voldoende bewijs bevatte en dat er normaal een gevangenisstraf geëist werd voor dit soort feiten, maar dat hij in verband met de omstandigheden in dit geval een werkstraf vorderde.

Onvoldoende bewijs

Mr. Van Doleweerd heeft het dossier besproken en daarbij uitgelegd dat het dossier onvoldoende bewijs bevatte dat de man daadwerkelijk een auto had bestuurd. Hoewel de politie de man – op aangeven van het handhavingsteam dat een controle uitvoerde – aantrof naast zijn auto, bleek uit het dossier niet wie de man daadwerkelijk had zien rijden. Daarom vond mr. Van Doleweerd dat het dossier onvoldoende bewijs bevatte.

Vrijspraak

De politierechter was het eens met het pleidooi van mr. Van Doleweerd en sprak de man vrij.

Bestuursrechtadvocaat

Is uw rijbewijs ook ingenomen? Doe de rijbewijscheck en bekijk wat de mogelijkheden zijn om uw rijbewijs terug te krijgen.

Meer informatie? Neem contact op met 3 Advocaten in Amersfoort.

mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

Mr J.J.D. van Doleweerd is in 2005 beëdigd als advocaat. Na enkele jaren in Utrecht als advocaat werkzaam te zijn geweest, is hij in 2009 in Amersfoort begonnen als één van de 3 Advocaten. De praktijk van mr. Van Doleweerd richt zich met name op zaken waarbij sancties opgelegd (kunnen) worden. Hij staat daarin particulieren en ondernemingen bij in zowel een strafrechtelijk als een bestuursrechtelijk traject bij. Meer over mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd »