strafrecht | bestuursrecht | vreemdelingenrecht

echte mensen. echte oplossingen.

Rijbewijs teruggegeven aan 24-jarige scooterbestuurder

Rijbewijs NederlandDe rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat het rijbewijs van een 24-jarige client van mr. Van Doleweerd vervroegd aan hem moet worden teruggegeven.

Aanhouding

De man werd aangehouden op een scooter, met een fors alcoholpromillage: 1.025 mg/l. Dat is bijna vijfmaal de maximaal toegestane hoeveelheid. De man erkende een klein stukje de scooter bestuurd te hebben.

Rijbewijs nodig voor werk

De man had zijn rijbewijs nodig voor zijn werk. Hoewel de officier van justitie de rechter adviseerde het rijbewijs nog langere tijd in te houden, oordeelde de rechter na pleidooi van mr. Van Doleweerd dat het rijbewijs terug moest naar de man.

Bestuursrechtadvocaat

Is uw rijbewijs ook ingenomen? Doe de rijbewijscheck en bekijk wat de mogelijkheden zijn om uw rijbewijs terug te krijgen.

Meer informatie? Neem contact op met 3 Advocaten in Amersfoort.

mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

Mr J.J.D. van Doleweerd is in 2005 beëdigd als advocaat. Na enkele jaren in Utrecht als advocaat werkzaam te zijn geweest, is hij in 2009 in Amersfoort begonnen als één van de 3 Advocaten. De praktijk van mr. Van Doleweerd richt zich met name op zaken waarbij sancties opgelegd (kunnen) worden. Hij staat daarin particulieren en ondernemingen bij in zowel een strafrechtelijk als een bestuursrechtelijk traject bij. Meer over mr J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd »