+31 33 76 76 333

Particulier: Openbaar Ministerie

Vrijwel al onze advocaten houden zich (ook) bezig met het bijstaan van cliënten in strafprocedures, waarbij het openbaar ministerie of de officier van justitie de tegenpartij is. Daarbij kan het gaan een zitting bij de Politerechter of meervoudige kamer (MK), een procedure in hoger beroep of in cassatie. Onze advocaten hebben ook ervaring in bijzondere procedures zoals bijvoorbeeld een ontneming of een TBS. De advocaten van 3 Advocaten staan zowel niet-gedetineerde als gedetineerde cliënten bij.


Openbaar Ministerie | Ik ben mijn rijbewijs kwijt | Mijn rijbewijs is ingevorderd | Mijn rijbewijs is ingenomen

Als uw rijbewijs is ingevorderd door de officier van justitie en u bent het daar niet mee eens dan kunt u daarover klagen bij de rechtbank. Samen met uw advocaat gaat u naar de zitting. Op die manier kunt u uw rijbewijs mogelijk op korte termijn terug krijgen. Wilt u weten wat uw kansen zijn, doet u dan onze rijbewijscheck. Dan weet u snel waar u aan toe bent.

>> Rijbewijscheck


Openbaar Ministerie | Er zijn spullen in beslag genomen | Er is geld in beslag genomen

Als er door de politie spullen van u in beslag zijn genomen en u bent het daar niet mee eens dan kan een advocaat daartegen procederen bij de rechtbank. Soms kan er vele maanden beslag op uw goederen liggen voordat er inhoudelijk gekeken wordt naar uw zaak. Al die tijd staat bijvoorbeeld uw auto, scooter of boot in een politiedepot. In sommige gevallen is de politie gerechtigd om uw auto, scooter of boot te verkopen op een veiling. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het terughalen van het beslag en zullen alles in het werk stellen om de rechtbank te overtuigen. Zo krijgt u uw goederen terug.

>> Neem contact op


Openbaar Ministerie | Ik moet voor de rechter verschijnen | Ik heb een dagvaarding | Ik heb een zitting

Onze advocaten treden op in iedere rechtbank in Nederland – zij behandelen alle soorten zaken: van diefstal tot moord en van witwassen tot complexe fraudedelicten. Onze ervaring is hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe groter de kans is dat uw zaak met een goed einde afloopt. In een eerste gesprek wordt u ontvangen door onze advocaten en wordt er met u besproken wat mogelijke oplossingen zijn. Er komt van alles aan de orde zoals de voorgeschiedenis van uw juridische probleem en eerder gevolgde procedures. U krijgt direct inzicht in wat uw advocaat voor u kan betekenen. Tijdens een eerste afspraak wordt verder inzicht gegeven in de kosten en uw slagingskans. Daarna kan uw advocaat direct voor u aan de slag. Lees ook onze tips voor een OM-zitting.

>> Maak direct een afspraak


Openbaar Ministerie | Hoger beroep | Ik moet bij het Hof verschijnen

Onze advocaten zijn bekend in ieder Gerechtshof in Nederland. De procedure in hoger beroep verschilt inhoudelijk niet veel van de procedure voor de rechtbank. Toch vereist een procedure in hoger beroep vaak een andere aanpak – het is de laatste mogelijkheid om uw zaak bij een feitenrechter voor te leggen. Onze advocaten procederen in hoger beroep echter altijd met de volgende instantie, cassatie, in hun achterhoofd. Hierdoor is uw slagingskans groter.

Het komt vaak voor dat cliënten in hoger beroep toch bijstand van één van onze advocaten willen, in plaats van hun vorige advocaat. Vanzelfsprekend kan dat. Wij pakken uw zaak dat vanaf stap één weer op, om zo uw kans op succes zo groot mogelijk te laten zijn.

>> Neem contact op


Openbaar Ministerie | Cassatie | Ik wil naar de Hoge Raad

De Hoge Raad is het hoogste rechtscollege in Nederland en er geldt dat u verplicht een advocaat moet hebben om daar te kunnen procederen. Als u het niet eens met de beslissing van de rechter dan kunnen onze cassatieadvocaten uw zaak voorleggen aan de Hoge Raad. In een zogenoemd cassatieadvies wordt uw zaak eerst door een advocaat geëvalueerd en beoordeeld. Een advocaat toetst of aan alle juridische voorwaarden voor een deugdelijke procedure is voldaan. Daarna wordt de zaak met u besproken en maakt u de beslissing of u door wil zetten met de procedure. Natuurlijk krijgt u ook uitleg over wat de procedure precies inhoudt. Een cassatieprocedure is schriftelijk en vaak langdurig. U wordt zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak.

>> Neem contact op


Openbaar Ministerie | Wederrechtelijk verkregen voordeel | Ontneming

De ontnemingsprocedure is een bijzondere procedure, waarbij de wijze van procederen vaak anders is. Onze advocaten hebben hier veel ervaring in en weten precies hoe zij een dergelijke zaak moeten aanpakken. Onze ervaring is hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe groter de kans is dat uw zaak met een goed einde afloopt. In een eerste gesprek wordt u ontvangen door onze advocaten en wordt er met u besproken wat mogelijke oplossingen zijn. Er komt van alles aan de orde zoals de voorgeschiedenis van uw juridische probleem en eerder gevolgde procedures. U krijgt direct inzicht in wat uw advocaat voor u kan betekenen. Tijdens een eerste afspraak wordt verder inzicht gegeven in de kosten en uw slagingskans. Daarna kan uw advocaat direct voor u aan de slag.

>> Maak direct een afspraak

%s